Amsteldorp (en de naastgelegen Wetbuurt) telt meer dan 50 (!) activiteiten en diensten waar je als bewoner gebruik van kunt maken. Na een week onderzoek doen o.l.v. Kennisland en in samenwerking met buurtbewoners en Joanna van der Zanden bleek dat veel inwoners van Amsteldorp hier nog niet van op de hoogte zijn. Ze zouden graag beter weten willen weten wat voor activiteiten en initiatieven Amsteldorp rijk is en zich meer ‘thuis’ voelen in de wijk.

 

Daar zijn gedurende een week vier plannen voor ontwikkeld:

 •  

  – Het opknappen van de buurtsupermarkt, zodat het weer een laagdrempelige ontmoetingsplek voor bewoners kan zijn waar iedereen graag komt voor een boodschap. Dit is inmiddels gedaan! Met groots resultaat. Lees er alles over op de website van Kennisland

  – Het beter zichtbaar maken van alle activiteiten in de wijk door middel van een gemeenschappelijke (Amsteldorp) vlag/embleem.

  – Het ontwikkelen van een (wandel)route langs allerlei diensten en voorzieningen in Amsteldorp. Met een rondleiding door de wijk aan de hand van deze route (op plattegrond) kunnen o.a. nieuwe bewoners van de wijk welkom worden geheten.

  – Het organiseren van een feest waarbij de route langs allerlei activiteiten in de wijk wordt gevolgd om zo de nieuwe supermarkt, de vlaggen én de route zelf met trots te kunnen presenteren.

 •  

  Inmiddels ben ik samen met buurtbewoners, initiatieven en organisaties in Amsteldorp en Kennisland bezig met de organisatie van de Amsteldorp Ontdekt optocht op 9 maart! Tijdens deze optocht zal de plattegrond worden gepresenteerd aan de wijk, de vlaggen worden gehesen en zullen op verschillende plekken in Amsteldorp feestelijke activiteiten plaatsvinden. Blijf op de hoogte van het volledige programma op 9 maart via de facebookpagina

 •  

  Beeldmerk: Thijs van Dalen